LG Q6 îți aduce noua generație de ecrane 18:9 pe un telefon mid-range [REVIEW]

de: George Stanciu
03 10. 2017

Cu toate că LG Q6 ajunge pe piață în segmentul mid-range, noul smartphone aduce câteva funcții preluate de la fratele mai mare și premium, modelul G6.

LG are mai multe lucruri cu care se poate mândri în ultimul an, însă unul dintre acestea nu poate să treacă neobservat, mai ales că-ți stă în fața ochilor mai tot timpul. Telefonul LG G6 a venit cu un ecran cu format nou, smartphone-ul fiind mai îngust și mai înalt. Am putea să-i spunem 2:1, dar 18:9 sună „mai mult”, așa că ne vom referi astfel la ecranele FullVision. A trecut ceva vreme de la lansarea lui G6 și alți producători au început să adopte acest nou format, mai ales pentru telefoanele premium

[related]

Compania face un pas important acum și aduce beneficiile unui astfel de ecran și pe telefoanele mid-range, accesibile unui număr mai mare de oameni. Era evident că se va întâmpla asta, întrebarea fiind mai degrabă când are loc o asemenea schimbare. LG Q6 ne aduce un asemenea ecran FullVision, cu raport de aspect 18:9, care îți schimbă percepția asupra telefonului.

Astfel, e o idee bună să începem cu ecranul smartphone-ului, care are o diagonală generoasă, de 5,5 inci, dimensiunea fiind ideală pentru rezoluția de 2.160 x 1.080 pixeli. Ecranul FullVision are marginile destul de subțiri, însă acestea nu dispar complet. Din fericire, colțurile suficient de rotunjite și negrul ramei oferă un contrast bun cu display-ul LCD destul de luminos, având în vedere că luminozitatea ajunge până la 500 nits. Și restul telefonului arată bine, designul este destul de bine închegat, însă vei vrea să ai grijă cu spatele lui Q6, deoarece nu e predispus doar la urme, ci și la zgârieturi.

Cu ce dotări te încântă LG Q6

Nici restul specificațiilor nu sunt de neglijat: telefonul vine cu 3 GB de memorie RAM, care ar trebui să fie suficienți pentru mai tot ce ai nevoie să faci pe telefon, în condiții normale de utilizare. Telefonul nu vine nici cu prea puțin, ca să-ți dea dureri de cap când se mișcă în reluare aplicațiile, dar nici cu prea mult, cât să-i crească prețul. Procesorul este unul cu performanțe medii, modelul Snapdragon 435 de la Qualcomm, cu opt nuclee, de 1,4 GHz. Spațiul de stocare e suficient pentru un telefon de categoria sa, oferindu-ți 32 GB de memorie internă, pe care îi poți extinde, însă, cu ajutorul unui card microSD.

Camerele foto ale lui LG Q6 sunt destul de bune, iar cea de selfie-uri vine cu o surpriză: cu toate că are un senzor de doar 5 megapixeli, camera îți oferă un unghi larg de vizualizare, de 100 de grade, astfel încât să nu fie nevoie să-ți rogi prietenii să stea prea înghesuiți când faceți poze de grup. Nici camera din față nu se lasă mai prejos, aceasta venind cu un senzor de 13 megapixeli. Vorbim de o cameră foto mid-range, potrivită pentru restul telefonului, însă dacă ai condiții de luminozitate bune și ai ceva aptitudini de fotografiere, vei reuși să surprinzi niște cadre peste medie cu ajutorul lui Q6.

Bateria telefonului are 3.000 mAh și destul de bună, însă depinde cum ai de gând să-ți folosești telefonul. Dacă știi că ai o zi foarte aglomerată, în care telefonul e elementul central de comunicare, n-ar fi rău să ai și încărcătorul prin preajmă. În condiții normale de utilizare, telefonul rezistă de dimineața până seara fără probleme. Ce îi lipsește telefonului este funcția de încărcare rapidă; plecând de la 0%, telefonul are nevoie de aproximativ două ore și 20 de minute pentru a se încărca, ceea ce nu e de ignorat.

Pe LG Q6 te autentifici cu scanarea feței

M-am obișnuit deja cu senzorii de amprentă pe telefoane, fie că sunt așezați pe față, pe spate, centrat sau într-o parte, așa că mi-e puțin peste mână să mă întorc la coduri PIN, parole și desene pe ecran, dar totodată nu mă încântă nici metodele alternative de deblocare. LG Q6 n-are un senzor de amprentă și-ți vei da seama după câteva priviri de acest lips. Recunoașterea facială este varianta pe care o poți folosi în cazul de față, însă am preferat să nu-mi bat capul foarte mult cu asta. Experiențele avute până acum nu sunt cele mai pozitive și cred că mai e nevoie de câteva încercări până când producătorii vor stăpâni tehnologia.

Telefonul rulează Android 7.1.1 și are o interfață personalizată, care arată destul de bine. Contrastul dintre alb și negru e plăcut, iar unul dintre lucrurile mici și interesante e procentajul luminozității din bara de notificări. Mai sunt și alte lucruri interesante pe care le descoperi pe măsură ce folosești telefonul și interfața personalizată. Sunt și câteva lucruri pe care le poți schimba, în funcție de preferințe.